Her er bursdagskake til Vilde da hun fylte 5 år! Sjokoladekake med melkesjokoladekrem nederst, og Red Velvet med kremet vaniljefrosting som øverste kake. Oppskrift på Red Velvet-kaka kommer senere.
Sjokoladekake:
400 g smør
4,5 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
3 dl lettrømme
4 egg
1 ts salt
6 ts bakepulver
9 dl hvetemel
Smelt smøret i en stor gryte. Ha i vannet og kakaoen, ta gryta bort fra komfyren, og rør til kakaoen er oppløst. Bland deretter resten av ingrediensene i røra i denne rekkefølgen: sukker, rømme, egg, salt, bakepulver og mel. Blandes til en jevn røre for hånd. Stekes i lita bakepapirkledd langpanne på 200 grader i ca 40 minutter.
4,5 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
3 dl lettrømme
4 egg
1 ts salt
6 ts bakepulver
9 dl hvetemel
Smelt smøret i en stor gryte. Ha i vannet og kakaoen, ta gryta bort fra komfyren, og rør til kakaoen er oppløst. Bland deretter resten av ingrediensene i røra i denne rekkefølgen: sukker, rømme, egg, salt, bakepulver og mel. Blandes til en jevn røre for hånd. Stekes i lita bakepapirkledd langpanne på 200 grader i ca 40 minutter.
Denne kaka ble dekket med et tykt lag melkesjokoladekrem.
Melkesjokoladekrem:
200 g mykt smør
600 g melis
2 ts vaniljesukker
2 egg
200 g melkesjokolade
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. La den avkjøle til fingervarm. Pisk smør, 500 g melis og vaniljesukker mykt og luftig. Pisk inn ett og ett egg. Tilsett deretter siste 100 g melis hvis konsistensen er løs. Pisk inn den smeltede sjokoladen, og kremen er klar til bruk.
Til slutt fikk kaka lokk av rosa MMF. Brukte 1,5 porsjon MMF til nederste kake, og 1 porsjon til øverste. Rutemønsteret er laget med lang linjal. Pynten er spiselige perler, sommerfugler og sko laget av sukkerpasta og tiara laget av royal icing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar