Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 26. mai 2014

Kake med traktor, gris og sauen Shaun

"Min" lille Oliver fylte 2 år for en stund siden, og da måtte tante bake. Det måtte bare bli noe med traktor på til den gutten...
 
Kaka er vanlig bløtkake, trukket med lysegrønn MMF. Inni er det sukkerbrød, vaniljekrem, bringebær og krem.
Siden kaka måtte være tilnærmet fruktosefri (med unntak av bringebærsyltetøyet), er den søtet med druesukker og Stevia vaniljedråper.
 
Sukkerbrødet er laget i form på 23x23 cm, og jeg brukte da oppskriften til rund form 26 cm. Jeg erstattet sukkeret med druesukker, og steketiden måtte da reduseres til 35 minutter.
Brukte 9 dl kremfløte, den søtet jeg med 6 ss druesukker og 9 dråper Stevia vanilje. Bringebærsyltetøyet er Nora sitt med lite tilsatt sukker, og vaniljekremen er kokt av Eldorado sin vaniljesaus uten sukker. Kaka kan med fordel dynkes med litt Sprite Zero, siden sukkerbrød med druesukker blir litt tørrere enn vanlig.
Jeg dekket nesten hele kaka med marsmallowsfondant, men hjørnet bak er kun dekket med krem, siden fondanten nesten bare består av sukker. Og da hadde vi en kake alle kunne tåle!
Pynten er laget av hjemmelaget sukkerpasta. Det er like greit å kjøpe den ferdig, den er bedre å jobbe med til figurer. Har brukt en kniv til å lage mønster på traktorhjula, og en rund tip til å lage saueullsmønster med. Her kan like godt et stivt sugerør brukes. Gresset til gulrøttene er laget med hvitløkspresse. Figurene er laget noen dager på forhånd slik at de fikk tørke/herde litt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar