Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

torsdag 11. august 2011

Cakepops


Etter å ha pyntet en bryllupskake idag, satt jeg igjen med en liten rest sjokoladekrem. I fryseren visste jeg det lå en ferdig sjokoladekake (ikke pyntet eller krem på), og hva gjør man da? Jo, man ofrer kaka i fryseren og blander den med resten av sjokoladekremen, og lager cakepops...


Til en rund sjokoladekake på 22 cm, brukte jeg ca 2-3 ss sjokoladekrem. Kan også bruke bare smeltet sjokolade hvis ønskelig. Smuldret kaka, og kjørte det i kjøkkenmaskinen til det ble en sammenhengende masse. Ikke bruk for mye krem, da blir det bare klissete. Kan også bruke ferdigkjøpt sjokoladekake eller feks sitronkake fra dagligvareforretninger.


Så er det bare å rulle ut kuler. Mens jeg smeltet sjokolade med litt delfiafett, hadde jeg cakepopsene i fryserern til avkjøling.


Brukte vanlige grillpinner i tre som pinner. Wilton har også egne pinner til cakepops, så det står nå på handlelista... Festet pinnen til cakepopsen ved å dyppe pinnen i litt smeltet sjokolade før den stikkes i. Deretter er det bare å dyppe cakepopsen i den smeltede sjokoladen, strø på litt pynt, og sette de til tørk. Satte de i en eggekartong, så de fikk stå adskilt. Kan også sette de for eksempel i isopor eller en stor sukkerskål for å støtte de opp. Klipte av en del av pinnen før servering. Ypperlig til barnebursdager, eller rett og slett bare å ta med til naboen som vi gjorde idag...

7 kommentarer:

 1. Hvordan lager du sjokoladekremen ? :) elsker oppskriftene dine :))

  SvarSlett
 2. Til cakepops bruker jeg egentlig bare å slumpe sammen en smørbasert sjokoladekrem, skal jo så lite krem til... Til disse på bildet brukte jeg rester på sjokoladekrem til en bryllupskake, og den oppskriften er:

  150 g margarin
  150 g melis
  2 ts vaniljesukker
  2 ss kaffe
  1/2 plate kokesjokolade

  Rør margarin, melis og vaniljesukker lyst og luftig. Smelt kokesjokoladen i kaffen, og bland alt sammen.
  Denne oppskriften holder til å dekke en vanlig rund sjokoladekake, så lenge en har annet fyll inni. Hvis jeg skal ha den inni, pleier jeg doble oppskriften.
  Synes denne kremen er fin til cakepops siden den er litt løs i konsistensen.
  Håper du liker den, lykke til!

  SvarSlett
 3. Hei! Har laget mine første cakepops, linket til det i innlegget:)
  http://mariauldahl.blogspot.com/2011/11/frste-cakepops.html

  SvarSlett
 4. Hei! Skal lage cakepops til bursdag, kan jeg lage disse noen dager i forveien?

  Flott blogg du har!:) Mye inspirasjon:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, disse kan du lage noen dager på forhånd og oppbevare i kjøleskapet. Lykke til!

   Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett