Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 27. april 2014

Kake til jente 8 år

Her er bursdagskaka til vår Sofie som akkurat fylte 8 år.  Det er en vanlig bløtkake med vaniljekrem, krem og bringebær, trukket i marsmallowsfondant. All pynt er laget av hvit ferdigkjøpt sukkerpasta. Skoene lagde jeg ca en uke på forhånd slik at de fikk tørke/herde skikkelig.

Sukkerbrød til hjerteform (evt. rund form på 24 cm):
 6 egg
260 g sukker
5 1/4 ss potetmel
2 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver
Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina. Helles i hjerteform, sprayet med formfett og drysset med hvetemel. Legger ofte litt bakepapir i bunnen av forma, bruker da forma som mal og klipper ut en bit som passer nøyaktig.
Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 45 minutter.
Jeg foretrekker å fryse ned sukkerbrødet før det skal brukes, det blir mindre "smulete" da når det deles. Det blir ikke tørrere av en natt i fryseren.
Sukkerbrødet ble delt i tre lag, og fylt med vaniljekrem, pisket krem og bringebærsylteteøy. Den er trukket i en porsjon MMF. Rutenettet på toppen av kaka er laget med en lang linjal som er trykket forsiktig ned i MMF'en etter at kaka er ferdig dekket. I hvert "kryss" er det en sølvkule som er festet med spiselig lim. Til slutt er all pynt plassert på kaka, og det er som nevnt laget av sukkerpasta. Jeg har også drysset over litt spiselig glitter, men det kommer ikke så godt frem på bildet.
.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar