Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 21. april 2014

Myk marengskake

Favorittkaka til eldstadattera mi er det hun kaller for "fruktkake". Det er en myk marengskake (ikke "gjennomstekt" som Pavlova) med vaniljekrem, krem og rikelig med frukt.
Denne oppskriften passer til stor langpanne:

8 eggehviter
5 dl sukker

6 dl kremfløte, pisket til krem
1 pk Piano vaniljekrem
valgfri frukt/bær

Egg og sukker piskes til stiv marengs. Stekes i bakepapirkledd langpanne ved 150 grader i 40-45 minutter.

Avkjøles i forma.

 Når den er helt avkjølt løftes marengsen forsiktig over på et fat.
Jeg pleier å legge et stekebrett over langpanna med den avkjølte marengsen, snu rundt, ta bort stekebrettet, fjerne bakepapiret, legge forsiktig over serveringsfatet og til slutt snu rundt igjen. Har funnet ut at det er enkleste måten å få marengsen sånn nesten helt hel over på fatet...

Kaka gjøres helt ferdig like før servering. Ha over pisket krem, vaniljekrem og valgfri frukt eller bær. Jeg brukte hermetisk fersken i biter, druer og kiwi, i tillegg til noen kjøpte pikekyss. Jeg pleier blande krem og vaniljekrem, men smaker også godt om det ikke er blandet.
 Bør serveres rett etter at kremen og frukt/bær er lagt på.

Til dette selskapet måtte kaka være gluten- og laktosefri. Den er jo glutenfri i utgangspunktet, så det var jo enkelt å få til. Kjøpte laktosefri kremfløte som jeg brukte. Vaniljekremen kokte jeg av pulveret til Freia sin "Vaniljesaus til koking" med halv melkemengde ift oppskriften på sausen, og da selvfølgelig med laktosefri melk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar