Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 24. august 2012

Brioche med hvit sjokolade


Brioche er en fransk type gjærbakst, saftig og myk. Denne oppskriften gir ca 12 briocher.


Begynn med å lage fyllet, slik at det får avkjølt seg. Da blir det litt tykkere i konsistens, og lettere å ha i briochen.

Hvitt sjokoladefyll:
150 g hvit sjokolade
1 dl kremfløte

Sjokolade og kremfløte varmes forsiktig opp i en gryte til sjokoladen er helt smeltet. Settes til side mens deigen lages.

Brioche-deig:
550 g hvetemel
75 g sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
3 dl melk
1 egg
75 g smør

Elt sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret, i en kjøkkenmaskin. Når deigen er eltet smidig, tilsettes romtemperert smør som er skåret i små terninger. Elt videre til smøret er jevnt blandet inn. Dekk bollen med plast, og sett til heving ca en time.

Når deigen har hevet, tas den ut på bakebordet. Del i 12 like store deler, og rull ut boller. La bollene hvile 5 minutter på bordet, før de kjevles ut til ca 1 cm tykke lapper. Ha på en skje med sjokoladefyll, og brett lappen sammen slik at fyllet blir liggende i midten. Sett den i en muffinsform med skjøten opp, og hev videre til dobbel størrelse i ca en time.

Pensles med egg før de stekes ved 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

Strø med melis før servering.

Brukte her amerikanske muffinsformer, som er endel større enn standardformer. Får kjøpt i de fleste dagligvareforretninger. De er såpass stive i papiret, at det er ikke nødvendig å sette de oppi muffinsbrett under stekingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar