Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 5. juni 2012

Hjemmelaget sjokoladepudding


Her kommer oppskrift på en veldig god og smakfull sjokoladepudding. Dette er en helt annerledes pudding en den man får kjøpt, og er verdt å prøve!

4 ss sukker
2 ss maisenna
1 ts vaniljesukker
3 ss kakao
2 dl melk
2 dl kremfløte
200 g sjokolade

4 ss sterke kaffe

Visp sammen sukker, maisenna, vaniljesukker og kakao i en tykkbunnet gryte. Ha i melk og fløte. Varm forsiktig opp mens du hele tiden rører. La det koke et par minutter til det tykner.

Ta gryta bort fra varmen, og ha i sjokoladen og varm kaffe. Rør til alt har smeltet sammen. Hell over i dessertskåler og sett i kjøleskapet til avkjøling.

Serveres med vaniljesaus. Denne sjokoladepuddingen får en litt fast konsistens, og en litt "voksen smak". Oppskriften er til 6 personer.1 kommentar: