Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 22. januar 2012

Eclairs med crème chantilly


Eclairs er en type vannbakels som vanligvis fylles med en søt vaniljekrem som kalles crème chantilly, og som skal toppes med sjokolade- eller kaffeglasur. Til sammenligning med standard vannbakels, så inneholder denne mer vann og mindre smør.

Denne oppskriften gir ca 20 stk. Jeg lagde en porsjon med vanlig hvetemel og en porsjon med Toro glutenfri lys melblanding, og resultatet ble det samme om vannbakelsen var glutenfri eller ikke.

Eclairs
1,5 dl vann
75 g smør
100 g hvetemel
en klype salt
3 egg


Kok opp vann og smør. Tilsett mel og salt, og rør med en tresleiv til det blir en deigklump som samler seg og "slipper" gryta. Ta gryta av plata, og la deigen hvile i ca 1 minutt før ett og ett egg røres inn. Tilsett litt og litt av det siste egget, for å se om du trenger ha i alt eller om du må tilsette litt ekstra for riktig konsistens. Hvis røra er for løs, vil den ikke holde formen når den legges på stekebrettet. Hvis den er for fast, vil vannbakelsen bli tung og ikke heve seg som den skal.


Ha røra i en sprøytepose, og sprøyt ut små "pinner" som er ca 10 cm lange. Husk at de trenger litt god plass til å heves på brettet under stekingen. Stekes på 220 grader i 10 minutter. Senk deretter temperaturen til 200 grader, og stek ytterligere i ca 5 minutter til vannbakelsene er oppblåst og gyldne. Ta de så ut av ovnen, og stikk et lite hull i ene enden med en skarp kniv. Stekes igjen i 2-3 minutter så dampen kommer ut. Avkjøles på rist.


Sjokoladeglasur
200 g melis
25 g kakaopulver
10 ss kokende vann

Blandes godt sammen. Tilsett mer melis hvis nødvendig. Foretrekker å ha det i en sprøytepose og sprøyte over med en tynn tip, men kan også smøres på med kniv. Da må blandingen isåfall avkjøles litt og tilsettes litt mer melis først, siden den er nokså flytende.

Crème chantilly
4 dl pisket krem
50 g melis
1 ts vaniljeekstrakt (kan bruke 5-10 dråper vaniljeessens etter smak som erstatning)

Pisk kremfløten med melis og vaniljeekstrakt. Ha kremen i en sprøytepose, og sprøyt inn i det lille hullet på enden på vannbakelsen. Serveres straks.

Eclairs kan lages på forhånd. De kan oppbevares i tett boks noen dager, eller de kan fryses. Kremen må lages samme dag, og kakene må fylles rett før servering. Å fylle de med sjokolademousse eller sitronfromasj smaker også veldig godt.

2 kommentarer:

  1. De ser kjempe gode, Du er flink jente. Godt jobbet, bareinspirer oss videre...
    Denne Eclair har jeg prøvd før og den ble super godt med vaniliekrem blandet med pisket kremfløte

    SvarSlett