Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 13. desember 2011

Lussekatter


Dagens bakst var ganske selvskreven siden det er Lucia-dagen idag. Det måtte jo bare bli lussekatter. Er jo gjærdeig, så det er lettvinn bakst, og ferdig pyntet og klare til spising er de jo også med en gang de tas ut av ovnen.

Denne oppskriften gir 30-40 saftige og myke lussekatter

200 g smør
7 dl melk
50 g gjær
1-2 g safran
2dl sukker
2 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 kg hvetemel

Egg til pensling
Rosiner til pynt

Smelt smør, ha i melk og safran til det får ca 37 grader. Bland alt det tørre, ha i væsken og arbeid deigen sammen til en glatt deig. Heves.

Del deigen i 30-40 biter, og form til ønskelige figurer. Etterhev. Pensle med egg og pynt med rosiner før steking.

Stekes ved 225 grader i 10-12 minutter

Avkjøles på rist. Egner seg godt til frysing.

1 kommentar:

  1. Hei Christine! Ser kommentaren din har falt ut, men fikk den også på mail. De er gode dagen etter også, men oppbevar dem i tett plast. Varmes gjerne litt i stekeovnen før servering, feks 200 grader i noen få minutter:-)

    SvarSlett