Varm blåbærpai med is er en av mine mange favorittdesserter, og her om dagen måtte jeg bare lage den. Den er enkel å lage, også høres den jo ihvertfall litt sunn ut siden den inneholder mye blåbær og havregryn. Utseendemessig ser den nok ikke spesielt fristende ut, men den har en veldig god smak.
Deler her oppskriften min på "Lun og crispy blåbærpai"
1 liter blåbær (frosne eller ferske)
300 g margarin
6 dl havregryn
3 dl sukker
3 dl hvetemel

Fordel blåbærene i en ildfast form (størrelse som en standard lasagneform). Bland sammen alt det tørre i en stor bolle, og ha i smeltet margarin. Smuldre dette jevnt sammen, og fordel som et lokk over blåbærene.

Stekes ved 200 grader i sa 25 minutter, til den har fått en gylden skorpe. La den avkjøle litt før servering. Smaker godt med is, krem eller vaniljesaus til. Og restene smaker også godt selv om den da har blitt kald.
Oppskriften kan gjerne varieres. Smaker godt med ferdigkjøpt "Skogsbærblanding" eller bare epler også. Hvis den lages med epler, smaker det godt å drysse litt kanel på.
Lykke til!
Paien ser kjempe god ut! :-D
SvarSlettVi tenker vi skal lage den no :-)
Takk! Håper dere fikk laget den og at den falt i smak:)
SvarSlettHer Sissel og Anita er blåbærpaien !
SvarSlett