Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 26. juli 2011

Hjemmelaget snickers-konfekt


Fikk plutselig så lyst på snickers-konfekt. Så da er det vel bare å hive seg rundt å lage det?

Kaker og konfekter som ikke krever steking synes jeg er veldig greit å lage, og dette er en av mine favorittkonfekter. Pleier lage den med Kelloggs Spesial K, men vet at det også er mange som lager snickers basert på cornflakes. Synes Spesial K er sprøere, og gir en enda mer crispy konfekt. Legger her ut oppskrift, så er det bare å prøve seg. Husk at konfekten holder seg lenge i kjøleskap, og er like god etter en uke...om det fortsatt er noe igjen etter en uke da...

Hjemmelaget Snickers-konfekt

2 dl sirup
1 dl sukker
-smeltes sammen i en kjele, men må ikke koke.

1 boks peanøttsmør
-has i den varme sukkermassen til den har smeltet.

1 ss vaniljesukker
11-12 dl Kelloggs Spesial K
-røres inn i den varme blandingen.
-massen trykkes ut i en liten bakepapirkledd langpanne, og avkjøles.

Smelt 300g kokesjokolade med litt smør i en kjele, og bre over den avkjølte kaka. Skjæres i biter før sjokoladen stivner. Oppbevares kjølig i en tett boks. Så er det bare å ta frem en liten bit når lysten melder seg.

Et lite melisdryss og litt jordbær som dekor gjør den mer sommerlig.

Lykke til!

3 kommentarer:

  1. NAM! Nå vet jeg hvor jeg skal lete hvis jeg noen gang skal bake... *kremt* Kjempefin blogg, Anette!

    SvarSlett
  2. Takk, Yvonne! Veldig moro med egen blogg, det vet jo du alt om:)

    SvarSlett
  3. Utrolig gode snickers konfekter! Jeg og søsteren min laget dem på under 45 min :-) Tusen takk for oppskrift! NAM NAM...

    SvarSlett