Arne Brimis sjokolademoussekake har jeg lagt ut oppskrift på tidligere også. Denne gangen har jeg valgt å ha mindre bunn og mer mousse, og det ble bedre enn forrige gang. Kaka består bare av mousse (stekt og ustekt), så jeg valgte bare å steke litt mindre mousse enn det oppskriften tilsa, slik at det ble mer på toppen. Steketiden måtte reduseres tilsvarende, siden det går raskere å steke en tynnere bunn.
Er både glutenfri og melkefri hvis en velger sjokolade og smør deretter.
Ingredienser:
280 g smør
280 g mørk sjokolade
280 g sukker
9 eggeplommer
14 eggehviter
- Smelt smør, sjokolade og sukker i vannbad, og bland i eggeplommene.
- Piske eggehvitene stive, og vend de inn i sjokolademassen.
- Stek litt under halvparten av moussen i en bakepapirkledd form, for eksempel springform 28 cm. Resten av moussen settes midlertidig i kjøleskapet. Stekes midt i ovnen, 170 grader i ca 20-25minutter.
- Avkjøles til romtemperatur, før den skal stå en time i kjøleskapet og bli skikkelig kald.
- Fjern kakeforma og bakepapiret, og løft "kakebunnen" over på et fat. Sett på kakeringen igjen. Ha overheadark langs innsiden av kakeringen.
- Ha resten av sjokolademoussen over kakebunnen, og la den stå i kjøleskapet over natta.
- Ta av kakeringen, og dra deretter forsiktig av overheadarkene. Pynt kaka etter eget ønske.
- Kaka er nå klar til servering, og smaker godt med litt vaniljesaus, en bærsaus eller litt frukt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar