Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 2. september 2014

Sommerdessert


Dette er en dessert med frisk og litt syrlig ostekrem. Oppskriften holder til 12 porsjoner.
1-2 pk Bixit kjeks (knust)
6 eggeplommer
5 ss sukker
300 g Tine kremost naturell
100 g melis (til osten)
2 ts sitronsaft/appelsinsaft
frøene fra 1 vaniljestang
3 dl kremfløte
3 ss melis (til kremfløten)
ca 300 g bringebær
 Sprite
 melis
Pisk eggedosois av sukkeret og eggeplommene. Pisk sammen kremost, melis, fruktsaft og frøene fra vaniljestangen i en annen bolle. I en tredje bolle piskes fløten til krem sammen med melis. Deretter blandes eggedosisen sammen med kremosten, for deretter å blandes med kremen.
 Kjør bringebærene i en blender, og tilsett Sprite og melis etter ønsket smak og konsistens.
Legg litt knust kjeks i bunnen av en dessertskål. Ha over litt av kremen, og hell til slutt over litt bringebærsaus. Server straks.
Desserten kan godt gjøres klar dagen i forveien, men må ikke blandes sammen i dessertskåler før servering. Jeg serverte halvparten en dag, og testet ut med å servere neste halvpart neste dag. Det var ingen forskjell å kjenne...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar