Dette er en dessert med frisk og litt syrlig ostekrem. Oppskriften holder til 12 porsjoner.
1-2 pk Bixit kjeks (knust)
6 eggeplommer
5 ss sukker
300 g Tine kremost naturell
100 g melis (til osten)
2 ts sitronsaft/appelsinsaft
frøene fra 1 vaniljestang
3 dl kremfløte
3 ss melis (til kremfløten)
ca 300 g bringebær
Sprite
melis
Pisk eggedosois av sukkeret og eggeplommene. Pisk sammen kremost, melis, fruktsaft og frøene fra vaniljestangen i en annen bolle. I en tredje bolle piskes fløten til krem sammen med melis. Deretter blandes eggedosisen sammen med kremosten, for deretter å blandes med kremen.
Kjør bringebærene i en blender, og tilsett Sprite og melis etter ønsket smak og konsistens.
Legg litt knust kjeks i bunnen av en dessertskål. Ha over litt av kremen, og hell til slutt over litt bringebærsaus. Server straks.
Desserten kan godt gjøres klar dagen i forveien, men må ikke blandes sammen i dessertskåler før servering. Jeg serverte halvparten en dag, og testet ut med å servere neste halvpart neste dag. Det var ingen forskjell å kjenne...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar