Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 29. august 2014

Napoleonskake 28 cm

 
Får ofte mail om napoleonskaka som ligger i tidligere innlegg, spesielt i forhold til mengder til ulike formstørrelser. Her er oppskriften tilpasset 28 cm rund form, fremgangsmåten er fortsatt den samme.
 
Denne holder nok til 16 personer (så lenge ikke en far og en svigerfar er på gjestelisten....)
 
6 stk frosne butterdeigsplater - rett fra frysedisken
6 dl kremfløte
 2 pk vaniljekrem (pleier å bruke 2 pk Piano 0,5 l)
romessens
 15 pl gelatin
0,75 dl vann (til koking)
 2 eggehviter
 ca 1 pk melis

Bunn og topp:
Legg 2 butterdeigsplater på et stekepapir i 20 minutter, så de får tint. Kjevles ut til dobbel størrelse. Pass på at det er god plass til en rund form 28 cm oppå den utkjevlede deigen. Prikk tett i tett med en gaffel (så de ikke hever seg når du steker de). Stekes på 225 grader i ca 9-10 minutter. Så fort jeg tar de ut av ovnen, trykker jeg en rund springform på 28 cm oppå, så får jeg en nøyaktig runding som passer til forma til etterpå.
Gjenta det samme med plate nr 2.
Disse kan du lage noen dager i forveien, og oppbevare de innpakket i papir i romtemperatur.

Fyll:
Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk kremfløte og bland i vaniljekrem.
Kok opp vann, og løs opp gelatinplatene. Hell dette oppi kremen, bland godt. Smak til med rom. Jeg bruker 15-20 dråper romessens til denne størrelsen på kaka.

Legg en kakebunn på et fat, og sett ringen til kakeforma rundt, og hell på kremen. Legg på topplokket, og trykk ned slik at du får bort alle hulrom langs kanten. Inn i kjøleskapet mens du lager glasur.

Glasur:
Eggehvitene piskes med melis til du får en fin og luftig konsistens. Smak til med rom. Her bruker jeg nok 20-25 dråper romessens. Ha alt på toppen av kaka.

Etter 1-2 timer i kjøleskap, skjærer du kaka løs langs kanta på forma, og den er klar til servering.
 
For å få pene kakestykker av denne kaka, pleier jeg å skjære opp kaka med en grovtagget brødkniv. Da "sager" du forsiktig gjennom topplokket, og kaka blir ikke presset sammen i det hele tatt.

 Bør lages samme dag som den skal spises sånn at den er sprø ved servering. Men går raskt hvis du har stekt bunn og topp på forhånd.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar