Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 25. august 2014

Iskake uten fruktose

 
Her er en fruktosefri iskake som er rask å lage, og som er veldig grei å ha liggende i fryseren til en passende anledning

Bunn:
ca 100 g finknust fruktosefri kjeks (se bildet) 
Kle sidene av en springform med overhead-plast. Lurt å "lime" plasten fast til sidene ved å sprøye med litt formfett. Finknus kjeksen og dryss i bunnen av en springform.

Ismasse:
3 eggeplommer
1/2 dl druesukker
3 dl kremfløte
sjokoladedråper fra Cavalier (se bildet)

Pisk eggeplommer og druesukker godt sammen. I en annen bolle pisker du kremfløten til krem. Bland deretter kremen sammen med "eggedosisen". Isblandingen helles over den knuste kjeksmassen. Dryss over litt sjokolade. Settes i fryseren til den er gjennomfrosset. Tas ut fra fryseren ca 30 minutter før servering. 
 
Kaka på bildet er laget i en mindre versjon, i form på bare 15 cm.

2 kommentarer:

  1. Hei!
    Hvor har du kjøpt kjeksen?

    SvarSlett
  2. På en butikk på Sørlandssenteret i Kristiansand, lurer på om butikken het Godteland eller noe sånt? Helsekost har kanskje også.

    SvarSlett