Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 10. juni 2013

Rosa makroner med Nugatti

Har fått litt dilla på å lage makroner, de er så søte i all verdens farger. Her ble det rosa, med nugattifyll. Oppskrift og fremgangsmåte er som de tidligere jeg har laget:

170 g melis
110 g siktet mandelmel
90 g eggehvite
2 ss sukker
litt rosa konditorfarge

Sikt sammen melis og mandelmel.
Pisk eggehviten luftig, og tilsett sukkeret. Fortsett å vispe til du får en blank marengsmasse.
Vend inn det tørre og konditorfarge til det blir en jevn røre.
Sprøyt ut rundinger på et bakepapir, ca på størrelse med en 5-kroning. Jeg brukte en sprøytepose uten tip, og klippet bare et hull i posen.

La kakene tørke på stekebrettet i minst 45 minutter før de stekes.
 Stekes nederst i ovnen på 125 grader i ca 20-25 minutter. Varierer fra ovn til ovn, hos meg var 24 minutter veldig passe. Overflaten skal være lys, mens bunnen skal slippe bakepapiret hvis du prøver å løfte de. Avkjøles.
Legg to og to like makroner ved siden av hverandre. Ha litt Nugatti Melkesjokolade på den ene, og legg den andre over. Legges i tett boks.
Må ligge i kjøleskapet til neste dag for å få den seige konsistensen. Godt holdbare i 4-5 dager i kjøleskapet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar