Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 2. juni 2013

Honningmakroner med pasjonsfrukt

Her kommer enda en oppskrift på makroner, denne gangen ble de gule med honning og pasjonsfrukt.

170 g melis
110 g siktet mandelmel
90 g eggehvite
2 ss sukker
litt gul konditorfarge

Sikt sammen melis og mandelmel.
Pisk eggehviten luftig, og tilsett sukkeret. Fortsett å vispe til du får en blank marengsmasse.
Vend inn det tørre og konditorfarge til det blir en jevn røre.
Sprøyt ut rundinger på et bakepapir, ca på størrelse med en 5-kroning. Jeg brukte en sprøytepose uten tip, og klippet bare et hull i posen.

La kakene tørke på stekebrettet i minst 45 minutter.
Stekes nederst i ovnen på 125 grader i ca 20-25 minutter. Varierer fra ovn til ovn, hos meg var 24 minutter veldig passe. Overflaten skal være lys, mens bunnen skal slippe bakepapiret hvis du prøver å løfte de. Avkjøles.

Honning- og pasjonskrem:
125 g hvit sjokolade
50 g pasjonsfruktkjøtt (3-4 frukter, der steinene er fjernet ved å trykke frukten gjennom en sil)
2 ts honning
2 ss kremfløte

Alle ingrediensene varmes forsiktig i en kjele til sjokoladen har smeltet og kremen ser jevn og fin ut. Avkjøles noen timer i kjøleskap, til den får konsistens til å sprøytes på makronene. Sprøyt på ønsket mengde krem på en makron, og legg sammen med en annen. Legges i kjøleskap over natta så de blir seige. De kan oppbevares i kjøleskapet i 4-5 dager.

Denne kremen kan jeg ikke si å være så begeistret for selv. Grunnen er at den rett og slett smaker for mye honning, og jeg liker ikke honningsmaken... Kjenner jo at den syrlige pasjonsfrukten passer fint sammen med den søte honningen, men det hjelper så lite når jeg ikke liker honning. Neste gang skal jeg prøve med kun sjokolade og pasjonsfrukt, og det regner jeg med blir mye bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar