Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

onsdag 6. februar 2013

Nonstop-iskake

Hjemmelaget iskake med NonStop var det jeg fant i fryseren min da jeg ryddet plass til noen brød.  Den er kjapp å lage - og kjapp å spise... Bildet er tatt når den nesten er smeltet ved servering, synes det er da den smaker best.
 
Har i tidligere innlegg laget Daim-iskake og Karamell-iskake, og det er egentlig samme oppskrift jeg her bruker, jeg bare tilsetter ulike ting i isen. Er bare å bruke fantasien. Sikkert godt med litt peanøtter, eller litt friske bær også i isen.
 
Går også fint å lage denne iskaken på en marengsbunn, eller en mandelbunn.
 
Bunn:
ca 100 g finknust kjeks (Bixit, Digestive, Gjende eller annet ønskelig kjeks)

Kle sidene av en springform med overhead-plast. Lurt å "lime" plasten fast til sidene ved å sprøye med litt formfett. Finknus kjeksen og dryss i bunnen av springformen.

Ismasse:
3 eggeplommer
1/2 dl sukker
3 dl kremfløte
1 pose NonStop

Pisk eggeplommer og sukker godt sammen. I en annen bolle pisker du kremfløten til krem. Bland deretter kremen sammen med "eggedosisen", og ha i NonStop. Spar litt NonStop til pynt hvis ønskelig. Isblandingen helles over den knuste kjeksmassen, og settes i fryseren til den er gjennomfrosset. Tas ut fra fryseren ca 30 minutter før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar