Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 7. august 2012

Troika kake

Bakte for en stund siden en Troika-kake, som jeg helt glemte å legge ut oppskriften på her. Kaka minner veldig om en Troika sjokolade, derav navnet. Tar litt tid å lage den siden den må lages i flere etapper, men anbefales likevel. Holder seg lenge i kjøleskapet hvis du ikke spiser opp alt med en gang.

Bunn:
150 g mandler
150 g melis
4 eggehviter

Mal mandlene med skallet på, og bland sammen med melisen. Stivpisk eggehvitene, og ha i det tørre. Stekes nederst i ovnen på 170 grader i ca 30 minutter. Avkjøl.

Gele:
1 pk bringebærgele
3 dl vann
Kokes og avkjøles til den begynner såvidt å tykne. I mellomtiden lages sjokoladetrøffelkremen.

Sjokoladetrøffel:
1,3 dl vann
100 g melis
4 eggeplommer
200 g romtemperert smør
1,5 ss kakao

Vann og melis kokes til det tykner. Rør hele tiden, tar ca 8 minutter. Avkjøl. Ha i eggeplommer og rør godt sammen. Ha i små terninger av smøret, og visp sammen til en smørkrem. Tilsett kakao til slutt. 

Smør et tynt lag sjokoladekrem over bunnen, med en forhøyning rundt kanten som skal fungere som dike for geleen. Hell over geleen, og sett kak i kjøleskapet. Så fort geleen er stiv, smøres resten av sjokoladetrøffelen over geleen. Pass på at all gele blir dekket med sjokoladetrøffel. Hvis litt av geleen kommer i kontakt med marsipanen, vil marsipanen "smelte" og nærmest få flytende konsistens.

Marsipanlag:
1 pk ferdigkjøpt marsipan, ca 400 g

Kjevles ut som et litt tykt marsipanlokk, og legges over kaka. Settes i kjøleskap.

Sjokoladetrekk
200 g kokesjokolade
2 ss delfiafett

Smeltes sammen over vannbad. Avkjøles til det tykner, og nesten er kaldt. Bre sjokoladen over marsipanlokket, og sett igjen kaka i kjøleskap til avkjøling før servering. Det er lurt at kaka får stå etpar timer i kjøleskept før den smelta sjokoladen tas på, for da stivner den nesten med en gang den has på kak og det blir mindre søl.

Kaka oppbevares i kjøleskap, og har en god holdbarhet.

5 kommentarer:

 1. Takk for mange fine tips! Lagde denne kaken og den falt veldig i smak! Du er helt rå!!

  SvarSlett
 2. Hei, hvilken str på formen bruker du?

  SvarSlett
 3. Vanlig rund form, dvs ca 24 cm:-)

  SvarSlett
 4. Hei! Denne har jeg lyst å prøve, men hvor mange dager kan den holde seg i kjøleskap tror du??

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan fint lage den 2-3 dager i forveien, sikkert enda lenger i forveien også. Den holder seg veldig fint.

   Slett