Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

lørdag 31. mars 2012

Sjokoladekake med en smak av påskeKvikk Lunch er vel påskesjokolade nummer en, og fungerer fint til kakepynt også. Her er det en vanlig sjokoladekake med sjokoladekrem som har fått sin dose med Kvikk Lunch og sjokoladepåskeegg fra IKEA.

Denne kaka er veldig grei å lage, passer fint for unger som vil prøve seg på kjøkkenet med litt hjelp.

Sjokoladekake
1 egg
3dl sukker
4 dl kulturmelk
100 g smelta smør
3 ss kakao
1 ts natron
6 dl hvetemel

Pisk sammen egg, sukker og kulturmelk med en visp for hånd. Bland i det smeltede smøret, og deretter i resten av ingrediensene. Bland til en jevn deig. Stekes i rund form (24 cm), nederst i ovnen i 40-45 minutter på 190 grader. Avkjøl i forma.

Sjokoladekrem
100 g smelta smør
2 ss kakao
500 g melis
6 ss kaffe

Bland ingrediensene til kremen i det smelta smøret til det blir en jevn krem. Ha det deretter i kjøkkenmaskin og pisk til kremen blir luftig.

Del den avkjølte kaka i 2-3 lag, og ha krem mellom og rundt. Jeg brukte hele 11 Kvikk Lunch for å komme rundt kaka, og ter poser påskeegg fra IKEA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar