Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

Sarah Bernard


I dag har jeg begynt på julebaksten. Det ble i første omgang Sarah Bernard, som jeg bare må ha i fryseren til hver jul. Det er søte små porsjonskaker, laget av en seig mandelbunn, litt sjokoladekrem og som til slutt er dyppet i smeltet sjokolade. Deler her oppskriften på en av mine favoritt-småkaker.


Sarah Bernard (ca 25 stk)
Bunn:
180 g malte mandler
180 g melis
1-2 eggehvite

Alt blandes sammen . Formes til små pletter på brett. Stekes gyldne, 175 grader midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist.

Fyll:
100 g smør
180 g melis
2 eggeplommer
1 1/2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ss sterk kaffe

Alt blandes sammen med maskin til en jevn krem, og legges i en topp oppå hver mandelbunn. Jeg har brukt sprøytepose, og sprøytet på kremen. Det er raskere enn å stå med skje eller kniv, også blir jo kakene mye søtere... Det kan nå være lurt å sette kakene i fryseboksen etpar timer før glasuren tas på. Da stivner glasuren mye raskere, og det blir mindre søl.

Glasur:
150 g kokesjokolade
2 ss kokosfett

Smeltes over vannbad. Dypp kakene i sjokoladen. Nyt!

Kakene oppbevares i fryseboksen. Tiner på ca 15 minutter i romtemperatur. Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar