Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

torsdag 1. desember 2011

Kransekakestenger


Neste skritt på veien mot jul når det gjelder baking, ble kransekakestenger. Det inngår også i mine faste småkaker. Denne oppskriften er beregnet på en 18 ringers kransekake, men jeg velger å heller lage det som stenger. Da kan en porsjonere ut stengene slik det måtte passe, er jo ikke så stas å sette frem en halvspist kransekake. Også kan en jo gå å småspise litt fra fryseren, for disse stengene tiner på et øyeblikk.


Oppskrift kransekake:
500 g malte mandler
500 g melis
3 ss hvetemel
4 eggehviter

Alt blandes sammen med maskin. Eltes lenge for å få den seige konsistensen. La deigen hvile i kjøleskapet noen timer, gjerne natten over, før den trilles ut til fingertykke pølser. Har en deigskrape med sikk-sakk-mønster på siden som jeg pleier å presse ned på toppen av stengene før steking for å pynte de litt.

Stekes ved 200 grader i 9 minutter.

Dyppes gjerne i litt smeltet sjokolade, eller ha litt melisglasur på hvis ønskelig. Oppbevares i fryseboksen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar