Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

lørdag 29. oktober 2011

Banankake med et "lite" preg av Halloween...


At Halloween havner på en mandag, passer egentlig dårlig i forhold til feiringen. Ukedagene er alltid fylt opp... Derfor må vi her i huset ha en forsmak av Halloween nå i helga. Ungene har planlagt kaka, og mor har bakt. Storebror på snart 8 forklarte nøyaktig hvordan kaka skulle se ut, og lillesøster på 5 1/2 og mor pyntet etter beste evne. Her var det bare å frem med posen med "halloween-dekor" og legge ut det vi hadde av knokler, hodeskaller og gravstøtter.

Kaka er en banankake med sjokoladebiter, med et lag sjokoladekrem inni og utenpå.

Banankake
3,5 dl sukker
2 egg
2 moste bananer
5 dl hvetemel
2 ts bakepulever
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
150 g smelta smør
1 plate hakket sjokolade

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i en godt moset banan og resten av ingrediensene. Stekes i rund form, 180 grader i ca 30 minutter.

Sjokoladekrem
100 g romtemperert smør
300 g melis
1 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
kakao til ønsket smak og farge

Alt blandes jevnt med kjøkkenmaskin. Denne oppskriften holder til et lag inni kaka og et lag utenpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar