Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 22. august 2011

Sjokolademuffins med bringebærfluff


Til bursdagsselskap hører det nesten alltid med en eller annen form for muffins/cupcakes når det er barn på besøk. Husets datter på 5 år måtte lage muffins da pappaen hadde bursdag, og med litt hjelp fra mor, ble det jammen kake denne gangen også. Hun valgte sjokolademuffins, og fikk hjelp med en god, hjemmelaget bringebærfluff basert på kremfløte og bringebærkarameller.


Til bringebærfluff til 12 muffins trengs
- 3 dl kremfløte
- 10 stk fruktkarameller (her: bringebærkarameller)

Varm opp kremfløten til den nesten koker. Ta kjelen av plata, tilsett karamellene, og rør til de er smeltet. For å spare tid, lønner det seg å dele karamellene i småbiter, så smelter de raskere. Sett blandingen i kjøleskapet natten over til avkjøling. Piskes med maskin når den er helt avkjølt, til den får en luftig konsistens.


Ha kremen i en sprøytepose, og sprøyt på muffinsene. Pleier alltid å ha en brødpose oppi sprøyteposen, spesielt til smørkremer er det kjekt, så slipper originalposen bli så fettete.

Jenta mi måtte selv pynte de etter å ha fått hjelp med fluffen, og over ses resultatet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar