Frosting er en krem man ofte bruker som topping på cupcakes. Den er ofte smørbasert som en vanlig smørkrem, godt pisket. Personlig synes jeg det kan bli vel mye smørsmak i smørkrem, så jeg pleier ofte å bytte ut endel av smøret med kremost. Til denne frostingen har jeg brukt Philadelphia som erstatning for noe av smøret.
Vaniljefrosting med Philadelphia trinn-for-trinn
60 g smør
5-6 dl melis
3 ts vaniljesukker
1 ss melk
100 g Philadelphiaost
Bland alle ingrediensene i en bolle...
...og pisk kraftig til du får en luftig og jevn konsistens.
Vanlige mørke sjokoladecupcakes klare for pynting. Husk at resultatet blir penest om du steker de i muffinsbrett, og i tillegg bruker doble former så ikke selve kaken synes gjennom papiret. Fungerer helt fint å bruke vanlige hvite "billigformer" innerst. Og når kakene er helt avkjølte er det bare å ta på frostingen. Blir penest om man bruker sprøytepose, men kniv/skje fungerer også bra. Husk at med frosting så skal det være rikelig... Har her pyntet cupcakene med noe av pynten jeg kjøpte i Tyskland under ferieturen vår.

Noen varianter til jente...

...og noen for gutter.
Tips!
Frosting kan tilsettes ulike smaker, både sjokolade og ulike fruktjuicer smaker godt. Det går også veldig godt an å bruke Tine sin kremost med ananas og mandarin, da får man en frisk og god frosting.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar