Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 20. juni 2011

Roser "trinn-for-trinn"

Mye kakepynt kan lages i god tid på forhånd. De kan tørkes, og får da veldig lang holdbarhet, eller de kan settes i kjøleskapet tildekket med plastfolie for å bevare fuktigheten.

Skal her vise hvordan man kan lage søte roser i MMF til å pynte kaka med. Det er tidkrevende, men blir fint...


Utstyret som trengs er MMF, marsipan, sukkerpasta etc, kjevle, rund utstikker og en balltool. Har du ikke utstikkeren og balltool'en, kan du rulle kuler som trykkes flate og presses med baksiden av f.eks en teskje. Balltoolen gir en litt bulkete effekt, som igjen gir mer liv i rosen.



Kjevle MMF'en ca 2-3 mm tykk, og stikk ut rundinger med utstikkeren. Pleier bruke 9 stk til en rose, men det avhenger av hvor stor/tett rose en ønsker.



Rull over med balltoolen, fra midten og ut mot kanten på den ene halvdelen av rundingen. Gjenta på alle.



Her er rundingene klare til bruk.



Rull først en runding nokså tett sammen, som skal bli midten av rosen.



Legg deretter ett og ett blad utenpå hverandre, lag på lag. Pleier som nevnt bruke ca 9 stk til en rose, men det er smak og behag. Klem de sammen nederst, slik at de fester seg godt sammen.



Når du har satt sammen alle bladene rundt rosen, kutter du av "bunnen" med en skarp kniv. Rosen blir da flat i bunnen, og blir lett å plassere pent på kaka.



Ferdig...



Her vises roser laget med forskjellig størrelse på bladene, jo større blader, jo større rose. Viser også på den største rosen hvordan det blir når en ikke bruker balltool. Bladene på rosen blir da glattere, og får ikke like mye "liv". Kan nevnes at den største rosen er laget ved å legge ønsket antall store rundinger spredt mellom to lag plast (2 brødposer), og jevnet ut på kantene med kjevle mens de lå under plasten. Dette er en "hurtigmetode", og går også fint an...

Rosene er fine å spraye med shimmer-spray både med og uten farge for ekstra effekt på kaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar