Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 17. juni 2011

Marsmallowsfondant

Til å trekke mine kaker, bruker jeg ofte marsmallowsfondant (MMF). Den massen har nærmest konsistens som marsipan, men er basert på marsmallows. Den er nøytral på smak, smaker kun søtt, og er ypperlig til de som ikke tåler (eller liker) marsipan.

Deler her oppskriften på den MMF jeg pleier å lage

200 g marsmallows
2 ss vann
2 ss smeltet delfiafett
400-500 g melis.

Ha marsmallows og vann i en ildfast bolle i mikroen på full effekt i ca 2 min, til marsmallowsen blåser seg godt opp. Ha i delfiafett, og bland deretter i melis. Det kan virke som et skikkelig kliss til å begynne med, men bruk kun en skje å røre med, så går det helt fint.

Oppbevares i tett plast, og er godt holdbar. Hvis du lager den i god tid på forhånd, kan den oppbevares i kjøleskap. La den isåfall bli romtemperert før du begynner å bruke den. Virker den veldig hard, kan du ta den noen sekunder i mikroen for å få den mykere, men vær obs....ikke lenge!

Ønsker du å farge MMF (som ferdig blir helt kritt-hvit), blir resultatet best om du har i farge rett før du blander i melisen, da blir fargen jevn og fin. MMF er også fint å lage roser og annen pynt av, og denne pynten kan tørkes. Oppbevares da tørt i romtemperatur, og har lang holdbarhet.

Pleier å kjevle ut MMF med hvetemel (eller maisenna for de som ikke tåler hvetemel), blir fortere klissete ved bruk av melis.

4 kommentarer:

 1. Spennende, får prøve dette

  SvarSlett
 2. Hei! Ser dette er et gammelt innlegg, men har lyst til å prøve denne oppskrifta. Lurer bare litt på om du vet hvor lang holdbarhet det er om man legger til tørk og oppbevarer i tett boks? Kan det holde i 2 mnd? Vurderer å lage pynt til dåpskake i god tid, og fikk lyst til å prøve nå;)

  SvarSlett
 3. Det går fint, la det ligge tørt i feks en kakeeske av papp, så holder pynten seg lenge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for svar! Da skal jeg prøve:-)

   Slett