Dette er en stor
marsipankake, som rekker til mange personer. Kan ikke gi noe nøyaktig mål på
hvor mange den er til, da det avhenger veldig av hva man har i tillegg på
kakebordet. Størrelsen på formen er ca 28x35 cm, og oppskriften gir et høyt
sukkerbrød.
Sukkerbrød :
10 egg
450 g sukker
9 ss potetmel
3,3 dl hvetemel
1 1/4 ts
bakepulver
Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina. Helles i bakepapirkledd lita langpanne.
Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 55 minutter
Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina. Helles i bakepapirkledd lita langpanne.
Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 55 minutter
Fyll og pynt:
2 pk Piano vaniljekrem
bringebærsyltetøy
ca 18 dl kremfløte (6 stk a 3 dl)
ca 1 kg marsipan
sukkerperler og annen pynt etter ønske
Sukkerbrødet deles i tre lag, og mellom lagene legges vaniljekrem, bringebær og krem. Dekk kaka med krem, før det legges over marsipanlokk. Pynt etter eget ønske og fantasi. Jeg lagde cala og sommerfugler av sukkerpasta.Rutenettet har jeg laget med en lang linjal, og limt på sukkerperler i "kryssa" med spiselig lim.
Denne kaka smaker best om den lages en dag før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar