Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

torsdag 27. februar 2014

Stjernekake

Her har jeg bakt bursdagskake til et tantebarn som fylte 7. Det er en standard bløtkake trukket i marsmallowsfondant. Altså sukkerbrød fylt med krem, vaniljekrem og bringebærsyltetøy, trukket med MMF.
Jeg lagde et stort firkanta sukkerbrød siden jeg ikke hadde stor stjerneform. Klipte ut en stor stjerne i bakepapir som jeg la oppå sukkerbrødet som mal, da gikk det lett å få en fin stjerne. Sukkerbrødet er beregnet ut fra denne oppskriften, jeg tilpasset den til 9 egg, og målene 31x31 cm.
Del sukkerbrødet i 3 lag
Ha vaniljekrem, bringebærsyltetøy og krem lagvis mellom hvert lag.
Dekk hele kaka med krem.
 Jeg brukte 1,5 porsjon MMF til denne kaka. Kjevle det ca 2 mm tykt, og legg lokket forsiktig over kaka.
Trykk lokket forsiktig ned langs kantene på kaka, dra litt ut nederst i det samtidig som du legger det inntil kaka.

Renskjær nederst, jeg pleier bruke et pizzahjul til den jobben.
Legg på valgfri pynt. Jeg trykte ut stjerner og bokstaver av litt av restene av MMF'en. Litt blå perler fra dr Oetker festes på med spiselig lim. Kaka er drysset med "disco dust" Det er spiselig glitter jeg har kjøpt i New York, og som jeg endelig fikk bruk for.
Stjernene er laget av sukkerpasta. Jeg stakk ut to stjerner som jeg limte sammen med spiselig lim, med en cakepops-pinne i midten. De lå flatt og tørket et par dager før de skulle brukes. En kant nederst mot fatet gjør seg også som litt dekor på kaka.

1 kommentar: