Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 23. desember 2013

Svigermors sjokoladekake (fruktosefri)

Har akkurat arrangert bursdagsselskap her, og da ble det å eksperimentere med kaker uten fruktose, slik at alle kunne ha de samme kakene. Dette er "vanlige" oppskrifter som jeg har forsøkt å bytte ut sukker og melis med alternativene Sukrin, druesukker og Splenda.
 
Svigermors sjokoladekake:
2 egg
1,25 dl druesukker
1,25 dl Splenda
2 ts bakepulver
2 ss kakao
3 dl hvetemel
1 dl melk
110 g smør
 
Pisk eggedosis av egg, druesukker og Splenda. Kok opp melk og smør, og hell dette kokende i eggedosisen. Tilsett det tørre.
 
Stekes i 22 cm rund form, 175 grader i 25 minutter. (Vanligvis skal denne kaken bakt med vanlig sukker steke i 45 minutter, men det kunstige søtemiddelet forkorter steketiden)
 
Krem:
300 g smør
2 dl Splenda (tilsvarer 120 g melis)
litt vaniljedråper (tilsvarende 4 ts vaniljesukker)
4 ss kaffe
1 plate sukkerfri kokesjokolade
 
Smelt sjokolade sammen med kaffe, og avkjøl litt. Pisk Splenda og smør til luftig krem. Tilsett vaniljedråper og sjokoladeblandingen. Pisk til kremen er jevn og luftig.
 
Avkjølt kake deles i 2-3 lag og dynkes med litt melk. Ha krem mellom lagene og på toppen. Har brukt stor rund tip for å få til de små toppene på kaka. Egner seg godt for nedfrysing, og kan med fordel bakes en dag før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar