Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

torsdag 30. mai 2013

Sjokolademakroner


Makroner blir bare mer og mer populært, og endelig har jeg også fått laget noen. Disse er med kakao i deigen, og fylt med Nugatti Melkesjokolade. Hadde egentlig tenkt å lage en sjokoladekrem å ha i da jeg oppdaget Nugatti-boksen i skapet. Lettvint og godt med Nugatti som fyll, og det skal gjentas en annen dag. Passet veldig godt med litt Nugatti som fyll, og ungene var også begeistret.

170 g melis
100 g siktet mandelmel
1 ss kakao
90 g eggehvite
2 ss sukker

Sikt sammen melis, mandelmel og kakao.
Pisk eggehviten luftig, og tilsett sukkeret. Fortsett å vispe til du får en blank marengsmasse.
Vend inn det tørre til det blir en jevn røre.
Sprøyt ut rundinger på et bakepapir, ca på størrelse med en 5-kroning. Jeg brukte en sprøytepose uten tip.
La kakene tørke på stekebrettet i minst 45 minutter.
Stekes nederst i ovnen på 125 grader i ca 20-25 minutter. Varierer fra ovn til ovn, hos meg var 24 minutter veldig passe. Overflaten skal være lys, mens bunnen skal slippe bakepapiret hvis du prøver å løfte de. Avkjøles.
Ha et lag med nugatti på en makron, og legg sammen med en annen som er like stor. Jeg brukte sprøytepose. Legges i tett boks i kjøleskapet over natta, så blir de skikkelig seige og gode. Hvis de ikke blir liggende i kjøleskapet, vil de forbli veldig sprø. Holder seg godt i kjøleskapet 4-5 dager.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar