Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 7. september 2012

Brioche med vaniljekrem

For kort tid siden lagde jeg brioche med hvit sjokolade. På de på bildet over, prøvde jeg å bytte ut sjokoladefyllet med ferdigkjøpt vaniljekrem. Det ble veldig saftig og godt. Brukte her litt mindre papirformer enn de amerikanske, men allikevel større enn standard muffinsformer. Oppskriften er som sist, men med disse formene blir det litt flere. De ble like saftige selv om de var mindre.

Brioche-deig:

550 g hvetemel
75 g sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
3 dl melk
1 egg
75 g smør

Elt sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret, i en kjøkkenmaskin. Når deigen er eltet smidig, tilsettes romtemperert smør som er skåret i små terninger. Elt videre til smøret er jevnt blandet inn. Dekk bollen med plast, og sett til heving ca en time.

Når deigen har hevet, tas den ut på bakebordet. Del i 16-18 like store deler, og rull ut boller. La bollene hvile 5 minutter på bordet, før de kjevles ut til ca 1 cm tykke lapper. Ha på en teskje med vaniljekrem, og brett lappen sammen slik at fyllet blir liggende i midten. Sett den i en muffinsform med skjøten opp, og hev videre til dobbel størrelse i ca en time.

Pensles med egg før de stekes ved 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

Ha melisglasur på når de er avkjølt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar