Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 9. juli 2012

Dronning Maud dessert


Dronning Maud dessert er en dessert laget av eggedosis, krem og sjokolade. Den er enkel å lage, og kan med fordel lages en dag før servering.
1 plate kokesjokolade
5 pl gelatin
1/2 dl kokende vann
5 egg
5 ss sukker
6 dl fløte
- Riv sjokoladen, eller hakk den i en blender.
- Pisk eggedosis av egg og sukker
- Pisk fløten til krem.
- Legg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter.
- Gelatinen bløtes deretter i 1/2 dl kokende vann
- Bland sammen eggedosis, krem og gelatin, og legg dette lagvis i en bolle med litt revet sjokolade mellom hvert lag
- Sett desserten i kjøleskapet i etpar timer, eller gjerne natten over.

Serveres som den er, men smaker også godt med en bærsaus eller en fruktsalat inntil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar