Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 20. mai 2012

Roser og blader til kakepynting

Jeg pleier alltid å ha et lite lager av ferdigtørket kakepynt på lur. Når selve pynten er laget på forhånd, går det jo mye raskere å pynte kakene.


Her har jeg laget roser og blader av sukkerpasta. Det går også fint å bruke både marsmallowsfondant eller marsipan, men personlig synes jeg rosene er litt lettere å lage av sukkerpastaen. Er noe med konsistensen, og at den lettere kleber seg sammen når rosene klemmes sammen nederst.

Til roser kjevles sukkerpastaen til ca 2-3 mm tykkelse. Stikk ut med roseutstikkeren, og bruk "ballverktøyet" for å tynne ut kantene. Start med å rulle et av bladene sammen til midt i rosen, og legg deretter ett og ett blad utenpå hverandre. Pleier å stikke ut to deler til hver rose, det vil si at hver rose får 10 blader. Avslutt med å klemme rosen fast sammen nederst, og skjær den rett av i bunnen så den står stødig. Dessverre har jeg ikke bilder av hvordan rosen settes sammen, ble for vanskelig å håndtere et speilreflekskamera med fokusering og zooming med en hånd...

Har to utstikkere her i forskjellige størrelser, som selvfølgelig gir forskjellig størrelse på rosene.


Bladene er veldig kjappe å lage. Her kjevles også pastaen ut til 2-3 mm tykkelse. Bruk utstikkeren og stikk i vei. Her blir bladene preget og får mer liv med en gang. Legg de i litt bøy hvis de skal tørkes, blir penere enn om de ligger helt flatt på ei kake. Utstikkersettet fås i tre størrelser, og fås i de fleste nettbutikker som selger kakeutstyr.

2 kommentarer:

  1. Hei! Dette var en interessant side:) Kan man bruke vanlig stekeovn til Marsmellowsfondant? og har du oppskrift på hva som egner seg best til å skrive på kaken? Spent på svar. Hilsen Ellen

    SvarSlett
  2. Aldri prøvd med stekeovn, er redd det bare blir stekeskorper og ingen myk og "flytende" marsmallows. Men har hørt det går å bruke vanlig gryte på komfyren (ikke prøvd selv)
    Til skrift på kaker bruker jeg utstikkersett, og stikker ut i fondant, marsipan, sukkerpasta etc. Kan også bruke melis og eggehvite. Ha eggehvite i mixmasteren, og spe på med melis til fyldig konsistens som ikke flyter utover. Sprøytes på med sprøytepose og feks rund tip nr 3 fra Wilton. Husk at en eggehvite er mye væske til melis, så ta bare litt om gangen hvis du kun skal ha til litt bokstaver.

    SvarSlett