Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

onsdag 2. mai 2012

Kokosbollekake


Kokosboller kan også lages som stor kake. Hos oss heter det da skumkake, mens mange andre kaller den for "Olsen på strek". Uansett, det smaker som en stor kokosbolle.
For å få det til å likne litt på en kokosbolle, prøvde jeg å lage den i en stor bolle. Kledde da bollen med plastfolie innvendig, slik at det skulle gå greit å få kaka ut av bollen. Mange pleier lage den i vanlig springform, og fremgangsmåten blir den samme.


Skumdel:
9 plater gelatin
6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1,5 dl vann

Legg gelatinplatene i bløt i ca 5 minutter. Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt mens du fortsatt pisker.
Kok opp vann, og løs opp gelatinplatene. Hell dette så over marengsmassen i en tynn sråle, mens du fortsetter å piske ca 5 minutter. Helles over i den plastkledde bollen, og settes i kjøleskapet til den har stivnet.
Når den har stivnet, hvelves den over på fat, og plastfolien trekkes forsiktig av.

Sjokoladetrekk:
100 g kokesjokolade
60 g delfiafett
2 eggeplommer

kokosmasse

Smelt sammen sjokolade og delfiafett. Avkjøl litt, og rør inn ett og ett egg. Bres over den stivnede skumkaka. Det kan være lurt å dytte litt matpapir inn mellom kaka og fatet mens sjokoladetrekket tas på, for å unngå søl på fatet. Dryss over kokosmasse hvis ønskelig. Sett kaka kjølig frem til servering.

1 kommentar: