Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

lørdag 3. mars 2012

Red Velvet Cupcakes med kremostfrosting


Red Velvet Cupcakes er verdens mest populære cupcakes, og er egentlig en sjokoladecupcake. Overalt i USA hvor de selger cupcakes, har de også Red Velvet. Navnet "rød fløyel" kommer av at dens sterke rødfarge og fløyelsmyke konsistens. Cupcakesene er ofte toppet med hvit glasur, som oftest smørkrem eller kremostfrosting. Det er også vanlig å lage denne varianten som kake, og den er da hyppig brukt som bryllupskake i USA.

Legger her ut en amerikansk oppskrift på Red Velvet Cupcakes, som jeg har regnet om til norske måleenheter. Oppskriften gir 24 standard-cupcakes:

5,9 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss salt
2 ts kakao
1 boks rødfarge (jeg brukte Wilton Red - no taste, som er beregnet til Red Velvet)
150 g mykt smør
3,5 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
2,4 dl H-melk
1 ts hvitvinseddik
1 ts natron

Bland det tørre i en bolle. Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk i ett og ett egg. Rør i vaniljeekstrakt og farge. Ha melka og det tørre vekselvis i røra. Bland natron og hvitvinseddik i en skål. Når det har frest seg ferdig, has det i røra. Fordeles i 24 standard cupcakesformer i brett. Stekes ca 20 minutter på 180 grader.

Kremostfrosting:
200 g kremost naturell (ikke light, da den blir tyntflytende)
100 g smør
ca 500 g melis
2 ss melk

Ingrediensene blandes til luftig frosting med maskin. Skal du bruke sprøytepose, kan det hende du må øke melismengden litt for bedre konsistens til det. Jeg brukte tip 2D fra Wilton og lagde rosemønster på toppen av cupcakesen.

1 kommentar: