Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

torsdag 10. november 2011

Store pupper trinn-for-trinn, uten kirurgisk inngrep...


Fikk her om dagen bestilling på en puppekake, moro med noe litt annerledes. Har laget den før også, men denne gangen skal jeg vise trinn-for-trinn hvordan den lages. Farsdag er på søndag, så da har dere noe å tilby far. Til informasjon så har jeg arbeidshelg, så her blir det puppefri bakst;)


Puppene består av to sjokoladekaker. Jeg har en form som passer ypperlig til dette formålet, som egentlig skal være skjørtet på en prinsessekake. Kan også skjære til en høy, rund kake, eller steke i ildfast bolle. Del kakene i lag til å ha krem mellom, og ha krem inni og rundt. Lurt å skjære av en bit av hver kake der puppene møtes, slik at de får stå litt tettere og danne en passe kløft.


Kaka her trekkes i MMF, se oppskrift på Marsmallowsfondant lenger nede på siden. Har farget den med en farge som heter ivory, var den som liknet mest på hudfarge. Kjevle MMF ca 2-3 mm tynt, rull den over på en rullepinne, og legg over de sjokoladetrekte puppene. Det er nå mannen i huset sikkert vil hjelpe dere: jevn ut MMF'en med å stryke hendene forsiktig over puppene. Går ikke med smoother her, her er det kun hender som kan få resultatet jevnt... Skjær til rundt kantene.


Som "topping" farget jeg litt MMF rosa, rullet ut en kule og trykte ut en sirkel. Dette limte jeg på med litt av melisen jeg skulle lage BH av.


BH'en er tegnet på med svart melis, stroppene har fått sølvkuler, og piercing-stanga er tredd på plass.

God appetitt og god bakst til far!

7 kommentarer:

 1. FANTASTISK !! Denne hadde min samboer elsket...Men jeg er nok litt kjedeligere når jeg baker, har ikke tålmodighet til denne form for baking. Så nå har jeg butterdeigsplater på tining - og skal lage napoleonskaka som du har lagt ut oppskrift på. Han blir nok superglad for den også :)

  SvarSlett
 2. Hei Hei =)

  hvor lenge bør kaken stekes i denne formen? og hvor mange grader har du på ovnen? =) skal prøve meg på puppekaken.

  Mvh Linda

  SvarSlett
 3. Grader og steketid avhenger jo av hvilken kake du baker, og ikke bare av forma... Til denne forma har jeg samme grader som er angitt i den kakeoppskriften jeg velger, men steketiden må ofte forlenges litt.

  SvarSlett
 4. Hei.
  Hvordan krem har du brukt på denne kaken?

  SvarSlett
  Svar
  1. Til denne kaken har jeg brukt en sjokoladesmørkrem.

   Slett
  2. Hei .
   Hvordan krem brukte du :)?

   Slett
  3. Har brukt sjokoladesmørkrem.

   Slett