Sjokoladepai ble mitt bidrag til nyttårsaften i år. Paiskallet er laget blant annet av havregryn med Nesquick, og det blir sprøtt og godt etter at det er stekt.
Til selve "paiskallet" trengs:
150g marg
4,5 dl havregryn
0,75 dl sukker
4 ss Nesquick
Alt dette smuldres sammen for hånd. Trykk massen ut i en paiform med løs bunn, eventuelt en springform. Stekes nederst i ovnen på 225 grader i ca 10-12 minutter. Den er ferdig stekt når den bobler i hele overflaten. Så fort den tas ut av ovnen, må den formes til et paiskall. Bruk baksiden på en spiseskje, og trykk massen opp etter kantene på paiforma. La den avkjøles og stivne i forma til den er litt lunken. Flytt den så forsiktig over på et fat. Dette må gjøres før den blir helt kald, ellers vil den sette seg helt fast i forma.
Til fyll trengs:
3 dl kremfløte
0,5 l vaniljekrem
valgfri frukt og bær (her ble det brukt hermetisk fersken, friske bringebær, jordbær og grønne druer)
3 dl kremfløte
0,5 l vaniljekrem
valgfri frukt og bær (her ble det brukt hermetisk fersken, friske bringebær, jordbær og grønne druer)
Stivpisk kremfløten, og rør inn vaniljekremen. Bre dette utover paiskallet, og ha på frukten. Serveres straks.
Paiskallet bør lages samme dag som servering, og fylles rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar