Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 19. desember 2014

Sarah Bernard uten fruktose

Sarah Bernard er en kake som er lett å få til uten fruktose, den smaker nesten som originalen, bare bunnen er litt mindre søt. Holder seg fint i kjøleskapet noen dager, men egner seg også godt for fryseboksen.
 
Denne oppskriften passer til firkanta form på ca 22x22 cm, eller som en rund kake til springform på 22-24 cm.
 
Bunn:
4 eggehviter
3 ss Sukrin
150 g malte mandler
Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig i mandler og Sukrin. Stekes i bakepapirkledd form, 160 grader i ca 15 minutter. Avkjøles i forma.

Krem:
150 g smør
2 dl Splenda
80 g druesukker
2 eggeplommer
1,5 ss kakao
1 ss sterk kaffe
noen dråper vaniljeessens (skal erstatte 1 ts vaniljesukker)
 
Alt blandes sammen med kjøkkenmaskin til en jevn krem. Bres over den avkjølte bunnen, og settes i kjøleskapet et par timer.
 
Glasur:
100 g sukkerfri kokesjokolade (jeg brukte Cloetta sin)
1-2 ss Delfiafett
 
 
Smeltes sammen over svak varme. Bres over den avkjølte bunnen med krem over. Settes igjen kjølig, så glasuren stivner litt før kaka skjæres i biter.
 
Lurt å skjære den i biter før glasuren blir helt hard, da sprekker den ikke så lett og du får penere stykker. Egner seg godt til å fryses, tiner på få minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar