Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

torsdag 22. august 2013

Napoleonskake

Lenge siden det har blitt bakt napoleonskake her i huset, men mannen i huset "krevde" en da han hadde bursdag i går....

Her er bilde av kaka som ble servert, og oppskriften er som til napoleonskakene lenger ned i bloggen. Denne gangen ble det firkanta kake.

Napoleonskake
4 stk frosne butterdeigsplater - rett fra frysedisken
1 kremfløte
1 pk vaniljekrem (pleier å bruke Piano 0,5 l)
romessens
8 pl gelatin
0,5 dl vann (til koking)
2 eggehviter
ca 1 pk melis

Bunn og topp:
Legg 2 butterdeigsplater på et stekepapir i 20 minutter, så de får tint. Kjevles ut til dobbel størrelse, og prikk tett i tett med en gaffel (så de ikke hever seg når du steker de). Stekes på 225 grader i ca 9-10 minutter. Så fort jeg tar de ut av ovnen, trykker jeg en kakering oppå (tilsvarende størrelsen på rund springform på 24 cm), så får jeg en kakebunn/topp som passer nøyaktig i forma til etterpå. Gjenta det samme med plate nr 2. Disse kan du lage noen dager i forveien, og oppbevare de innpakket i bakepapir i romtemperatur.

Fyll:
Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.

Pisk kremfløte og bland i vaniljekrem. Når du bruker ferdig Piano vaniljekrem, er det lurt at den er romtemperert når du har den i kremen. Hvis ikke er den vanskelig å få blandet jevn, og kan fort bli litt klumpete.

Kok opp vann, og løs opp gelatinplatene. Hell dette oppi kremen, bland godt. Smak til med rom. Jeg bruker ca 10 dråper romessens.

Legg en kakebunn på et fat, og sett kakeringen rundt, og hell på kremen. Legg på topplokket, og trykk ned slik at du får bort alle hulrom langs kanten. Sett den inn i kjøleskapet mens du lager glasur.

Glasur:
Eggehvitene piskes med melis til du får en fin og luftig konsistens. Smak til med rom. Her bruker jeg også ca 10 dråper romessens. Ha alt på toppen av kaka.

Etter 1-2 timer i kjøleskap, skjærer du kaka løs langs kanta på forma, og vips, der har du klart det!

Bør lages samme dag som den skal spises sånn at den er sprø ved servering. Men går raskt hvis du har stekt bunn og topp på forhånd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar