Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 4. mai 2012

Sofie baker marsipankake til Bestefar


Må bare legge ut litt bilder av kaka som Sofie på 6 år bakte i helga. Det var igjen en bestefar som hadde bursdag, og da ville hun bake. Denne gangen ble det marsipankake, og jammen klarte hun det så og si på egenhånd!

Hun bakte først sukkerbrød. Alt hun trengte hjelp med her var å måle opp de ulike ingrediensene. Pisking, blanding og steking ordnet hun selv. Hun fikk deretter hjelp til å dele det i tre lag, før hun på egenhånd kunne fylle det. Det ble vanilje, bringebær og kremfløte hun valgte å fylle med. Så stod marsipanlokket for tur. Hun fikk hjelp til å kjevle det ut, men la det selv på kaka, og renskjærte kantene med et pizzahjul. Og selvfølgelig måtte kaka pyntes med LILLA... Den jenta har jo fullstendig dilla på lilla, så her lagde hun blomster, hjerter og sommerfugler i lilla marsipan som hun pyntet kaka med. I den ene siden av kaka valgte hun å pynte med sirkler av marsipan.
Resultatet ble så bra at bestefar nesten måtte felle en tåre, så da kan man vel si hun klarte oppdraget med glans...

2 kommentarer:

  1. Er så imponert over frøkna di altså :) Nydelig kake <3

    SvarSlett
  2. Takker. Ja, her slo hun virkelig til, må jo si jeg er minst like stolt som henne over denne kaka ;)

    SvarSlett