Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

Makroner med Nugatti

 



 

230 g eggehvite

300 g sukker

300 g melis

300 g mandelmel

3 ss kakao

 

Pisk eggehvitene og sukkeret i 10 minutter (i en helt fettfri bolle) til du får en blank og fin marengs. Viktig å ikke piske for lenge så den blir overpisket.

Sikt sammen melis, mandelmel og kakao, og vend det inn i marengsen. Vend forsiktig med en slikkepott til du får en glatt røre. 

Sprøyt ut makroner på størrelse med en 5-kroning på et bakepapir på stekebrett. Bank deretter stekebrettet i benken ca 30 ganger. Da vil små luftbobler komme ut av makronene, og de flyter litt mer ut og blir jevnere. Sett de til tørk på benken i ca en time, til de får en tørr hinne. 

Stekes nest nederst i ovnen på 140 grader varmluft i ca 15 minutter. De skal løsne lett fra bakepapiret når de er ferdig stekt.

Avkjøles og fylles med Nugatti. Makronene bør stå i kjøleskapet til neste dag for å "sette seg", eller fryses. De blir bare bedre og seigere av det.

 

Makronene kan fint dekoreres med litt sjokolade og strøssel, og her brukes som kakepynt på Sarah Bernard .

Det går helt fint å bruke eggehvite kjøpt på flaske til denne oppskriften.

Jeg pleier å kjøpe ferdig malt mandelmel, viktig at det ikke er fettredusert.

Lurt å legge bakepapiret på baksiden av stekebrettet (hvis du har brett med litt kanter), og steke med brettet opp-ned.  Da sirkulerer luften i ovnen jevnere til alle makronene.

Denne oppskriften gir ca 80 makroner. Det går med litt over en boks Nugatti til denne mengden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar