Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

onsdag 27. november 2013

Makroner med bringebærkrem

Fremgangsmåten på disse makronene er som på alle de andre jeg lager, bare fyllet er forskjellig.
 
170 g melis
110 g siktet mandelmel
90 g eggehvite
2 ss sukker
litt rosa konditorfarge
 

Sikt sammen melis og mandelmel.
Pisk eggehviten luftig, og tilsett sukkeret. Fortsett å vispe til du får en blank marengsmasse.
Vend inn det tørre til det blir en jevn røre.
Sprøyt ut rundinger på et bakepapir, ca på størrelse med en 5-kroning. Jeg brukte en sprøytepose uten tip.
La kakene tørke på stekebrettet i minst 45 minutter.

Stekes nederst i ovnen på 150 grader i ca 12-14minutter. Overflaten skal være lys, mens bunnen skal slippe bakepapiret hvis du prøver å løfte de. Avkjøles.
 
Bringebærkrem:
100 g hvit sjokolade
1/2 dl kremfløte
3 ss bringebærsyltetøy
 
Alt varmes opp til det blir en jevn blanding. Avkjøles, og has mellom to makroner. Settes i kjøleskap til neste dag så de får den seige konsistensen.
 
NB! For å enkelt få bort bringebærfrøene fra syltetøyet, kan det være lurt å varme det litt. Hadde det noen sekunder i mikroen, og da ble det flytende som saft, og frøene var lette å sile bort. Så er bringebærsyltetøyet uten frø klart til å has i kremen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar