onsdag 27. november 2013

Makroner med bringebærkrem

Fremgangsmåten på disse makronene er som på alle de andre jeg lager, bare fyllet er forskjellig.
 
170 g melis
110 g siktet mandelmel
90 g eggehvite
2 ss sukker
litt rosa konditorfarge
 

Sikt sammen melis og mandelmel.
Pisk eggehviten luftig, og tilsett sukkeret. Fortsett å vispe til du får en blank marengsmasse.
Vend inn det tørre til det blir en jevn røre.
Sprøyt ut rundinger på et bakepapir, ca på størrelse med en 5-kroning. Jeg brukte en sprøytepose uten tip.
La kakene tørke på stekebrettet i minst 45 minutter.

Stekes nederst i ovnen på 150 grader i ca 12-14minutter. Overflaten skal være lys, mens bunnen skal slippe bakepapiret hvis du prøver å løfte de. Avkjøles.
 
Bringebærkrem:
100 g hvit sjokolade
1/2 dl kremfløte
3 ss bringebærsyltetøy
 
Alt varmes opp til det blir en jevn blanding. Avkjøles, og has mellom to makroner. Settes i kjøleskap til neste dag så de får den seige konsistensen.
 
NB! For å enkelt få bort bringebærfrøene fra syltetøyet, kan det være lurt å varme det litt. Hadde det noen sekunder i mikroen, og da ble det flytende som saft, og frøene var lette å sile bort. Så er bringebærsyltetøyet uten frø klart til å has i kremen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar