torsdag 12. februar 2015

Formkake med blåbær

200 g mykt smør
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss melk
100-125 g frosne blåbær
 
Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i det tørre vekselvis med melka. Pisk til du får en jevn røre. Ha i blåbærene helt til slutt, og rør da for hånd.

Stekes i liten brødform, dekket med bakepapir. Stekes ved 175 grader midt i ovnen, i ca 60-70 minutter, litt avhengig av størrelsen på forma. Brukes friske blåbær vil steketiden bli kortere. Lurt å ha et stekepapir over på slutten av steketiden, så den ikke blir så mørk. Sjekk med en kakenål. La kaka stå i forma ca 5-10 minutter før den hvelves ut på rist.

Holder seg saftig i flere dager, og er også god å fryse ned.

søndag 8. februar 2015

Brownies

Her kommer oppskrift på en seig og saftig brownies. Disse er veldig enkle å lage! Alt blandes bare sammen for hånd.

300 g smør
6 dl sukker
3 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
8 ts kakao
8 egg

Smelt smøret og avkjøl litt. Bland sammen det tørre. Ha i eggene, og rør til slutt inn smøret. Helles i lita bakepapirkledd langpanne (min er 27x35 cm)
Stekes ved 200 grader i 25-27 minutter. Viktig at den ikke stekes for lenge, den skal se litt uferdig ut når den tas ut av ovnen. Avkjøles i forma.

Et lite melisdryss er fint som pynt.

fredag 6. februar 2015

Kladdekake med sjokoladefudgeglasur

Denne oppskriften fant jeg på det.søteliv.no, og måtte prøve. Den ble kjempegod! Seig og saftig browniesbunn med masse krem. Enkel å lage er den også. Den lages dagen før servering, og det er jo veldig greit.
 
Browniesbunn
100 g smør
2 store egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
5 ss kakao

Smelt smøret. Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle. Ha i det smeltede smøret, og bland til en jevn deig.

Stekes i form på 24 cm, midt i ovnen ved 175 grader i 20 minutter. Avkjøles i forma.

Glasur
2 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
100 g kokesjokolade
100 g smør i terninger

Varm opp fløte, sukker og sirup i en gryte. Ha i sjokoladen, og rør til den smelter. La blandingen koke ca 15 minutter, til den tykner. Ta gryta bort fra plata, og rør i smøret til det smelter, og du har en glatt glasur. Hell glasuren over den avkjølte kaka. Settes i kjøleskapet over natten.

Løsne kaka fra formen når den er helt kald. Serveres helst romtemperert, gjerne med vaniljeis og en hjemmelaget bringebærsaus (bringebær kjørt i blenderen med litt melis og eplejuice).

tirsdag 3. februar 2015

Cafe Sting sjokoladekake

Cafe Sting sin sjokoladekake er veldig populær for tiden, så da måtte jeg også teste den. Skal egentlig være 24 cm rund form til kaka, men jeg valgt å lage oppskriften x 1,5 i to former på 20 cm for å få litt høyde. Ville pynte med Non-stop på pinne, og da må kaka ha litt høyde for å få festet pinnen.

6 egg
300 g sukker
200 g smør
75 g kokesjokolade
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker

Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt sammen smør og sjokolade, og bland det med eggedosisen. Sikt i det tørre.

Stekes i 2 former på 20 cm, nederst i ovnen på 180 grader i ca 33-35 minutter.

Denne oppskriften er x 1,5 i forhold til "vanlig" kake i 24 cm form. Velger du å redusere oppskriften til 24 cm form, blir steketiden ca 40 minutter.

Krem
6 egg
3 dl kremfløte
270 g sukker
380 g smør
2 ts vaniljesukker
150 g kokesjokolade

Kok opp egg, kremfløte og sukker mens du hele tiden rører godt. Ha i resten, og rør til det er smeltet. Settes kaldt, ca 6 timer. Pisk opp kremen når den er helt kald, ikke pisk for lenge!

Jeg delte hver kake i to, slik at den totalt ble i fire lag. Ha litt krem mellom lagene, og resten rundt.

Oppskriften på kremen har jeg doblet, så den kan halveres til en "vanlig" kake.

Til pynten festet jeg sammen tre grillpinner i tre med litt tape (skal jo ikke spises). Smurte pinnen med sammenpisket melis og eggehvite, og  brukte det som lim for å feste på Non-stop. Brukte en stor pose Non-stop til sammen.