torsdag 12. februar 2015

Formkake med blåbær

200 g mykt smør
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss melk
100-125 g frosne blåbær
 
Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i det tørre vekselvis med melka. Pisk til du får en jevn røre. Ha i blåbærene helt til slutt, og rør da for hånd.

Stekes i liten brødform, dekket med bakepapir. Stekes ved 175 grader midt i ovnen, i ca 60-70 minutter, litt avhengig av størrelsen på forma. Brukes friske blåbær vil steketiden bli kortere. Lurt å ha et stekepapir over på slutten av steketiden, så den ikke blir så mørk. Sjekk med en kakenål. La kaka stå i forma ca 5-10 minutter før den hvelves ut på rist.

Holder seg saftig i flere dager, og er også god å fryse ned.

3 kommentarer:

  1. ligenr på den min bestemor lager, ser vældig godt ut
    koselig blogg foresten besøk meg her tilbudsvarer.blogspot.no

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett