fredag 6. februar 2015

Kladdekake med sjokoladefudgeglasur

Denne oppskriften fant jeg på det.søteliv.no, og måtte prøve. Den ble kjempegod! Seig og saftig browniesbunn med masse krem. Enkel å lage er den også. Den lages dagen før servering, og det er jo veldig greit.
 
Browniesbunn
100 g smør
2 store egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
5 ss kakao

Smelt smøret. Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle. Ha i det smeltede smøret, og bland til en jevn deig.

Stekes i form på 24 cm, midt i ovnen ved 175 grader i 20 minutter. Avkjøles i forma.

Glasur
2 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
100 g kokesjokolade
100 g smør i terninger

Varm opp fløte, sukker og sirup i en gryte. Ha i sjokoladen, og rør til den smelter. La blandingen koke ca 15 minutter, til den tykner. Ta gryta bort fra plata, og rør i smøret til det smelter, og du har en glatt glasur. Hell glasuren over den avkjølte kaka. Settes i kjøleskapet over natten.

Løsne kaka fra formen når den er helt kald. Serveres helst romtemperert, gjerne med vaniljeis og en hjemmelaget bringebærsaus (bringebær kjørt i blenderen med litt melis og eplejuice).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar