Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 23. desember 2013

Kransekakestenger

Hvert år må det bakes kransekakestenger. Oppskriften tilsvarer en 18 ringers kransekake, så kan like gjerne lages som det.

500 g malte mandler
500 g melis
3 ss hvetemel
4 eggehviter

Alt blandes sammen med maskin. Eltes lenge for å få den seige konsistensen. La deigen hvile i kjøleskapet noen timer, helst natten over, før den trilles ut til fingertykke pølser.

Stekes ved 200 grader i 9 minutter.

Har sprøytet over smeltet kokesjokolade som dekor her. Veldig rask måte å pynte de på, sprøyter bare over alle mens de ligger på rekke og rad. Oppbevares i fryseboksen.

2 kommentarer:

  1. Hei
    Kan man fryse de? uten glasur og det på. så man kan lage det i en ukes tid før det skal spises?
    mvh
    Marit

    SvarSlett
  2. Kan fint fryses med sjokoladen på. Holder seg lenge i fryseren.

    SvarSlett