mandag 23. desember 2013

Kransekakestenger

Hvert år må det bakes kransekakestenger. Oppskriften tilsvarer en 18 ringers kransekake, så kan like gjerne lages som det.

500 g malte mandler
500 g melis
3 ss hvetemel
4 eggehviter

Alt blandes sammen med maskin. Eltes lenge for å få den seige konsistensen. La deigen hvile i kjøleskapet noen timer, helst natten over, før den trilles ut til fingertykke pølser.

Stekes ved 200 grader i 9 minutter.

Har sprøytet over smeltet kokesjokolade som dekor her. Veldig rask måte å pynte de på, sprøyter bare over alle mens de ligger på rekke og rad. Oppbevares i fryseboksen.

2 kommentarer:

  1. Hei
    Kan man fryse de? uten glasur og det på. så man kan lage det i en ukes tid før det skal spises?
    mvh
    Marit

    SvarSlett
  2. Kan fint fryses med sjokoladen på. Holder seg lenge i fryseren.

    SvarSlett