torsdag 28. november 2013

Makroner med pasjonsfruktkrem

 170 g melis
110 g siktet mandelmel
90 g eggehvite
2 ss sukker
litt gul konditorfarge

Sikt sammen melis og mandelmel.
Pisk eggehviten luftig, og tilsett sukkeret. Fortsett å vispe til du får en blank marengsmasse.
Vend inn det tørre og konditorfarge til det blir en jevn røre.

Sprøyt ut rundinger på et bakepapir, ca på størrelse med en 5-kroning. Jeg brukte en sprøytepose uten tip, og klippet bare et hull i posen.
La kakene tørke på stekebrettet i minst 45 minutter før de stekes. De må helst ikke tørke mer enn 2 timer, etter det vil hevingen i ovnen bli nedsatt.

 Stekes nederst i ovnen på 150 grader i 12-14 minutter. Overflaten skal være lys, mens bunnen skal slippe bakepapiret hvis du prøver å løfte de. Avkjøles.

Pasjonsfruktkrem
150 g hvit sjokolade
2 ss kremfløte
saften av 4 pasjonsfrukter
 
Alle ingrediensene varmes opp til det er smeltet sammen. Avkjøles i kjøleskap. Kremen tykner når den avkjøles. Has i sprøytepose, og sprøytes på makronene. Pass på at du finner to og to makroner som er like på størrelsen som settes sammen med krem mellom. Makronene legges i tett boks, og settes i kjøleskapet til neste dag. Er ikke serveringsklare før etter et døgn, siden de må få tid til å bli seige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar